De omgeving en bezienswaardigheden

Strand
De stranden van El Campello (op 8 km. afstand) en San Juan (15 km.) zijn geweldig; beiden hebben een breed zandstrand met allerlei speeltoestellen. El Campello heeft een prachtige boulevard met leuke winkeltjes en San Juan heeft ook fitnessapparaten en strandbarretjes.

Naast rust is er natuurlijk ook de mogelijkheid om de gezellige drukte van Alicante of Benidorm op te zoeken.

Alicante
Slechts op 15-20 minuten rijden bevindt zich de bekende Esplanada de España in Alicante met de vele palmen, mozaïeksteentjes, kraampjes, straatartiesten en andere optredens. De oeroude bomen, gezellige terrasjes, restaurantjes, het kasteel Santa Barbara, maar ook de grote haven met de kapitale jachten en het aanliggende casino zijn leuk om er tijd door te brengen.

Benidorm
Het alom bekende Benidorm met de bekende (duo) scootmobiels, de gezellige oude stad, leuke winkels, discotheken en barretjes ligt naar het noorden op circa 30 km. afstand.

Attractieparken in de buurt van Benidorm, zoals:

  • Terra Mitica

Is een thematisch pretpark, uniek in de wereld, een rondreis door vijf legendarische beschavingen van de Middelandse Zee. Egypte, Griekenland, Rome, Iberië en de eilanden. In Terra Mitica wordt gevochten aan de zijde van Ulyses, de Nijl bevaren en de Minotauro overwonnen. Terra Mitica is er voor iedereen, voor klein en groot, voor nieuwsgierigen en voor hen die houden van avontuur.

  • Mundomar

Een andere leuke dagtrip is een bezoek aan Mundomar, een dierenpark vlakbij Benidorm. Vooral de shows met dolfijnen, zeeleeuwen en papagaaien zijn leuk om naar toe te gaan.

  • Aqualandia

Is een enorm waterpark, is geschikt voor zowel volwassenen als kinderen en ligt vlakbij Mundomar en Benidorm Palace. Het park heeft verschillende thema’s en biedt daarnaast voldoende schaduwrijke plekken. Kortom: DE plek om de dag door te brengen bij hoge temperaturen.

Elche

Een kleine cactus op de vensterbank gewend? Dan kijk je hier in Elche je ogen uit. Een leuke dagtrip op circa 30 km. van de villa.

Elche staat op de wereld erfgoedlijst van de Unesco voor zowel de palmentuinen als ook voor het Middeleeuwse schouwspel el Misteri.

Villajoyosa

Bekend van de kleurrijke gevels, de vissershaven en de jachtclub, het oude centrum omgeven door een stadsmuur uit de 16e eeuw, de Romeinse toren, de hangende huizen boven de rivier Amadorio. In Villajoyosa bevindt zich ook het Valor chocolade museum.

Grotten

Vlakbij zijn de grotten van Canelobre, wat Valenciaans voor kroonluchter is (740 na Chr. door de Moren ontdekt). Naast de prachtige stalagmieten en stalactieten is er een geweldige akoestiek en daarom worden er ook concerten gegeven.

Fonts de l’Algar

Tijdens een dagje naar de watervallen “Fonts de l’Algar” is het ook leuk om een frisse duik te nemen in het koude water.

Lokale feesten

De twee meest gevierde feesten zijn het feest van de Moren en Christenen en San Juan. Het feest van de Moren en Christenen waar het historisch verleden van de streek steeds opnieuw wordt beleefd, is de viering bij uitstek voor de inwoners van de provincie Alicante. Het wordt in elk dorp op een ander tijdstip gevierd, maar allen worden gekenmerkt door dansen in de straten, optochten, muziek, vuurwerk, de indrukwekkende processies van de aankomst van de Moren, de (schijn)gevechten in de straten en de uiteindelijke verdrijving van de Moren door de Christenen. Zo rond half juni wordt het feest van Los Fogueres de San Juan gevierd, waarbij op elk plein wel een kunstwerk van papier-mach is opgesteld. Aan het eind van de feestperiode, in de nacht van San Juan worden alle kunstwerken in brand gestoken en levert een flink spektakel op. Andere vuurrituelen, zoals de Fallas in maart, worden vooral gehouden in Valencia, hoewel deze ook in Denia en Benidorm gevierd worden.

Markten

Alicante heeft een dagelijkse overdekte markt, maar bijna elk dorp heeft zijn eigen weekmarkt. Daarnaast zijn er ook verschillende rastros (rommelmarkten). Het is ook leuk om een keer een kijkje te nemen bij de visafslag.

Sportieve activiteiten

Golf
Aan de Costa Blanca zijn vele golfbanen met een grote variëteit te vinden in het mediterrane landschap. De dichtsbijzijnde golfbaan Bonalba ligt op 5 minuten rijden van de villa. Bonalba Golf Course is een 18 hole par 72 baan met een lengte van 6.367 meter. Na de oplevering in 1995, hebben hier al diverse zeer belangrijke evenementen plaats gevonden, zoals the Final of Spanisch National Professionals Tour 97/98, the Spanisch Junior Boys Championship 2000 en the “Costa Blanca” European Challenge’ Tour Event 2000. De variatie in bomen, water, fonteinen, de hellingsfactor en het hoge aantal bunkers met grote greens maken deze baan zowel voor professionals als amateur golfers zeer interessant.

 

Wandelen

De berg Cabecó d’Or bij Busot (5 km. van de villa) is ook een prachtige omgeving om te wandelen. Het laat je mooie bergkammen zien en veel aangelegde terrassen bouwgrond waardoor het Moorse verleden wordt herinnerd.

 

Watersport

Voor watersportliefhebbers zijn er grote plezierhavens, waar zeilboten en surfplanken gehuurd kunnen worden. In verschillende plaatsen zijn duikscholen, die zowel cursussen als eendaagse duikinstructies verzorgen. Voor wie liever “droog” het onderwaterleven van dichterbij bekijkt, zijn er diverse mogelijkheden om boottochtjes te maken, zoals bijvoorbeeld met een “glazenbodemboot”. Natuurlijk zijn er ook in diverse plaatsen jetski’s en waterfietsen te huur.

 

Wielersport

De Costa Brava met behoorlijke klimmen (tot 1500 mtr.) is door het lekkere klimaat (vooral ’s winters) uitermate geschikt voor de fanatieke wielrenner, maar heeft ook vlakke gedeeltes voor de fietsrecreant. Zo zijn er diverse fietstochten vanuit de villa te maken met verschillende moeilijkheidsgradaties. Zo is er bijvoorbeeld een vlakke route van ongeveer 100 km.: El Campello – Muchamiel – San Vincente – Agost – Monforde del Sid – Aspe – La Alcoraya – San Vincente – Muchamiel – Bonalba – El Campello. Maar een moeilijke route met een zware klim en een afstand van ongeveer 150 km.: El Campello-Muchamiel-Agost-Novelda-Elda-Petrer-(Xorret de Cati).